Lianne Bruijns

Lianne Bruijns

Contactinformatie

Lianne Bruijns

Docent

Ik ben Lianne Bruijns en ik ben sinds 2019 werkzaam als docent wiskunde aan het Stanislascollege Pijnacker. Ik studeerde Technische Wiskunde aan de TU Delft. Tijdens deze studie heb ik ook mijn tweedegraads lerarenbevoegdheid gehaald voor het vak wiskunde. Na mijn master Applied Mathematics besloot ik de eerstegraads lerarenopleiding aan de TU Delft te volgen en na het behalen van deze graad ben ik begonnen als bovenbouwdocent havo/vwo. Het plezier in mijn werk haal ik, naast het overbrengen van wiskunde, vooral ook uit de leerlingen zelf: de band die je met ze opbouwt en hoe je leerlingen ziet groeien gedurende hun schooltijd.


De vakvernieuwingscommissie biedt mij de kans om mijn wiskundige achtergrond op een bredere manier in te zetten binnen het ontwikkelen van het onderwijs. Daarnaast lijkt het mij interessant om in een groep met diverse expertise de eindtermen van wiskunde in het voortgezet onderwijs te verbeteren en zo van betekenis te zijn voor nieuwe generaties leerlingen en docenten.


Naast mijn werk als leraar speel ik in mijn vrije tijd dwarsfluit in een harmonieorkest en speel ik ook piano. Verder hou ik van spelletjes doen en fietsen en wandelen.